Over mij

Ik ben Eva en ik houd mimg_2129ijn hoofd boven water als mama van drie tieners en met een drukke baan als algemeen directeur van Femma. Ik maak mijn vol hoofd een beetje leger door mijn wandelschoenen aan te trekken en met  Willy te gaan wandelen.

Ik hou passioneel van mooie dingen. Schoonheid heeft voor mij veel te maken met kleur en met eenvoud. Dat wat tot zijn essentie is herleid.

Ik zet met vallen en opstaan babystapjes in het minimaliseren, zodat wat aandacht verdient, boven drijft.

Zo probeer ik ook te leven: gulzig genietend van wat echt belangrijk is.

3 reacties

  1. Dag Eva en Elke heel erg bedankt voor al de tips die me ook helpen in mijn zoektocht naar boeiende verhalen en boeken. Ik ga morgen naar BarBoek in Leuven en weet dat ik zal genieten van een heerlijk kopje koffie of thee (hangt af van het moment :-)) terwijl ik me helemaal en heel graag verlies in een goed boek. In ieder geval ligt mijn nieuw lijstje klaar.
    Deze zomer ben ik een weekje in Frankrijk geweest in het minder ‘toeristische’ (met een knipoog naar Pfeiffers’ laatste boek ‘Grand Hotel Europa’) Allier. Daar waar mijn vader en zijn vrouw, als twee gelukkige bohemiens, enkele maanden per jaar leven én ja, ja werken. Beiden zijn artiest in hart en nieren, respectievelijk 81 en 67 jaar, en nog steeds zeer gedreven. Ze kennen intussen de streek als hun broekzak en nemen ons dan ook maar al te graag mee op pad naar leuke bestemmingen waar ‘de toerist’ met mondjesmaat de weg vindt. Nee geen spectaculaire belevenissen, maar een duik in de geschiedenis van Frankrijk daar waar we onverwachte pareltjes tegenkomen of verhalen ontdekken van schrijvers waarvan we het bestaan niet eens vermoedden. En zo ontdekten we George Sand ofwel Amandine-Aurore-Lucile Dupin geboren in 1804, gestorven in 1876. We bezochten haar woning in La Châtre. Een merkwaardige dame, gescheiden op jonge leeftijd tegen alle conventies in, vocht voor haar 2 kinderen, rookte pijp, kleedde zich als man, was overtuigd republikein én maîtresse van Musset en Chopin… Ze maakte ronduit schandaal in de 19de eeuw. Ze was te zelfstandig en te vrijgevochten voor haar tijd. George Sand had lak aan deze opgelegde waarden en vocht voor haar vrijheid en zelfbeschikking. Ze schreef ‘ s nachts tussen 11 en 4, sliep tot 7 u, nam daarna alle verplichtingen van haar goed onder de loep, onderhield haar gasten die vaak lange tijd bij haar verbleven om te werken, te componeren,… Ik heb 1 van haar biografieën gekregen geschreven door Martine Reid ‘George Sand’ en lees me er nu doorheen in het Frans. Het is o.a. dankzij deze vrouw dat wij vrouwen nu veel meer kansen krijgen en kunnen nemen, dat we keuzes kunnen maken als we dat willen, dat we gezegend zijn als we dat willen voelen en ervaren. Dat er nog werk aan de winkel is daar twijfel ik niet aan. Maar ach het is zomer, de zon lacht ons toe, we kunnen genieten van wat is en misschien wegdromen bij een mooie wolk die ons meeneemt naar andere oorden. Warmte van Ellen.

    Like

  2. Beste Eva,
    Ik volg met veel plezier je blog en naar aanleiding van je posts over man-vrouw taakverdeling in het huis en over boeken, wilde ik je graag twee leestips doorgeven (ik ben prof. Engelse literatuur in Leuven). Het zijn twee hedendaagse romans van Britse auteurs die allebei een ‘stay-at-home-dad’ trachten te verbeelden, dus een situatie waarbij de man thuisblijft om voor de kinderen te zorgen en de vrouw gaat werken. Dat is erg zeldzaam, in het echt maar meer nog misschien in de literatuur. Ze doen het allebei op een andere manier, maar het zijn goede boeken en ze zetten zeker aan tot nadenken.
    The Bradshaw Variations van Rachel Cusk is ook in het Nederlands vertaald; The Tidal Zone van Sarah Moss helaas nog niet (haar werk is minder bekend, maar heel erg goed). Misschien kan je er met je leesclub mee aan de slag.
    Beste groeten,
    Elke

    Like

Plaats een reactie