Twee willykeurige dagen

Dag 1

De zon schijnt hard.

Willy hijgt. Hij sleept zijn lamlendige lijf van de koude livingvloer naar een schaduwplekje in de tuin. Tong op de knieën. Cockers horen van nature thuis op Schotse hooglanden of zo, waar de zon drie keer per jaar schijnt.

We besluiten er de schaar in te zetten. Correcter: de hondentondeuse. (Ja, dit bestaat.) Anderhalf uur later ziet de achtertuin eruit alsof we er vijftien zwarte kippen hebben geplukt. We hebben er een zak snoepjes doorgejaagd om het koppige beest binnen handbereik te houden, want slim is hij wel. Om die kleine haagschaar te vermijden, gaat hij 10 cm buiten handbereik zitten met de poten netjes onder het lijf gevouwen.

Een uurtje of wat later, als de rugpijn is gaan liggen, vragen we hem via poot- opsteek aan te geven of een wandelingetje al haalbaar is. Hij doet dood.

IMG_3006.JPG

Dag 2

De zon schijnt weer hard.

Er zitten mieren in huis. Dit deelt de jongste zakelijk mee, waarna hij onverstoorbaar zijn ontbijtrituelen verder zet. Ik vlieg de kast in met vod en schoonmaakmiddel en pits 50 mieren op milieuvriendelijke wijze dood. 150 nieuwe verschijnen. Dan maar mierendoosjes halen.

De mieren kruipen uit de spleten van de muren. We zetten er gifdoosjes onder. Even later ligt Willy met smaak op een mierendoosje te kauwen.

Stroomversnelling. Met de dierenarts bellen. Bevel om onmiddellijk te komen. ‘Ha, het is een cocker.’  Codetaal voor: geen wonder, want dit soort neus-op-poten steekt  bij elke gelegenheid de goorste smurrie naar binnen.

40 euro later ligt het beest de actieve kool te verteren die dat mierengif moet neutraliseren. Tot op heden alles goed. Hij is nog niet dood.

Advertenties

7 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s