Pussycat betoogt met pussyhat

Toen die nitwit van een Amerikaanse president dit najaar werd verkozen, was ik daar dagenlang niet goed van. ‘’t Zal wel meevallen‘, susten velen toen. Geef de man toch een kans.

Zijn eerste honderd dagen zijn intussen voorbij. Het valt helemaal niet mee. Het valt dik, dik tegen. De lijst van Trump’s maatregelen die variëren van stompzinnig tot ronduit angstaanjagend is lang. Zijn nieuwste plan, Obamacare afvoeren, betekent niet alleen voor vele, vooral arme vrouwen, een enorm gezondheidsrisico. Vrouwen die bijvoorbeeld de gevolgen dragen van een verkrachting, dreigen nu zelfs onverzekerbaar te worden. Kun je dit geloven?!?

Reden genoeg voor deze hooggevoelige, introverte trien die een hekel heeft aan grote groepen en veel lawaai, om te gaan betogen op 24 mei aanstaande, met pussyhat aan. (Hoe je er zelf eentje maakt, lees je hier.) Want net die dag komt De Oranje Man, hier, in  ons eigenste Brussel,  met zijn vies vingertje naar de NAVO-partners zwaaien.

Je denkt nu misschien: Ach, wat maakt het uit? Of ik daar ben of niet, maakt toch geen verschil. Maar dat doet het wel. En wel hierom.

 

 

 

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s