Hoe zit het nu met dat boek?

Het is hier stilletjes geweest. Excuus daarvoor. Teveel te doen in te weinig tijd. Geen tijd gemaakt voor wat ik toch zo fijn vind om te doen, dit bloggen. Ik ga mijn boek eens moeten lezen.

Het boek komt er. Ergens in de tweede helft van augustus moet het in de boekhandel liggen. Het plan was aanvankelijk om het tegen juni uit te persen, maar dat bleek volgens de boekhandelaars geen goed idee. In de zomer maakt iedereen wel tijd, tegen 20 augustus begint onze bloeddruk weer collectief te stijgen wanneer het vooruitzicht van werk, school, hobby’s, culturele agenda’s, vroege wekkers en donkere ochtenden langzaam weer  van het onbewuste naar het bewuste schuift. Dat gevoel.  Al jaren zeg ik rond die tijd tegen mezelf: je gaat niet dood, je begint alleen maar terug te werken. Er is misschien wel een afzetmarktje markt voor #evamaakttijd.

Nu is het chill op het boekenfront. Ik breng hier en daar nog een verbeteringetje aan en wacht vol spanning op de eerste voorstellen voor de vormgeving en de cover. Af en toe denk ik, damn, dat had er ook nog in gekund, maar al bij al best tevreden.

En dus is er tijd om na te denken over wat ik met dat boek ga doen, als nieuwe donkerblauw bleue zelfstandige ondernemer in bijberoep , jaja #tryingsomethingnew.  Veel ideetjes al, en nog veel meer niet-weetjes. Er zit veel doe-werk in dit boek, dus veel materiaal om mee aan de slag te gaan. Nele Smits van Tweeperenboom legde me uit hoe belangrijk het is om klein te beginnen, wat testcase-jes op poten te zetten en die bij te sturen. Bref: ik heb geen idee waar ik ga landen maar het begin zit eraan te komen. Dat voelt fijn.

Daarom een kleine poll om te voelen hoe de wind staat. Welke workshop zou jij het liefste volgen?

 1. Beginnen met een bullet journal en dat volhouden.
 2. Je bullet journal perfect op jouw maat maken.
 3. Een eigen jaarplan uittekenen dat voor energie, focus en rust zorgt.
 4. Hoe maak ik tijd voor mezelf?
 5. Problemen omdenken tot kansen.
 6. Tips and tricks om de helft minder tijd aan het huishouden te besteden.

Laat het me weten, ik ben nieuwsgierig!

Advertenties

10 comments

 1. Ik voel wel iets voor allemaal 😉 en zie ook wel wat combi’tjes mogelijk indien we het even groots zien en meteen voor pakweg een dagprogramma gaan 😉 (1&3 en 4&6). 5 zie ik beetje als rode draad om in verschillende workshops te integreren…En wat nog niet op het lijstje staat, maar denk ik ook wel een markt voor is: Hoe goede gewoontes (rond minimaliseren, uitvoeren van het jaarplan, de bujo,…) aanleren en (vol)houden… Ik zie dus ook wel wat kruisbestuivingen en mogelijks verderbouwen op de STO… en enthousiasme en interesse ook vanuit pitcoaching in dit alles 😉

  Like

 2. 6 en 1 voor mij. Al geloof ik nog niet zo erg in 1. Maar 6, laat maar komen. (Ik ben al behoorlijk sterk in mijn huishouden verwaarlozen, maar nóg minder doen, is altijd goed.)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s