De roemloze mislukking van niet-winkeldag

Zaterdag was het Koop-Niets- dag of Niet-Winkeldag, de internationale protestdag tegen de consumptiecultuur, een gevoelige snaar bij minimalisten. Veel mensen hier (maar er zijn er ook andere) hebben last van teveel spullen en te veel eten. Daar krijgen we collectief stress van, het vreet aan ons of wij vreten het op.

Niet toevallig volgt deze dag op Black Friday, de verschrikkelijkste winkeldag in de Verenigde Staten. Die dag geven zowat alle winkels een aanzienlijke korting en dat trekt zoveel volk dat de shopping malls zwart zien van het volk. Black Friday hangt op zijn beurt vast aan Thanksgiving, het belangrijkste feest in dat land (de vierde donderdag van de maand november) en het enige moment op het jaar dat elke doorsnee Amerikaan twee weekdagen na elkaar vrij heeft en dus tijd om handen om te gaan shoppen.

Niks mis met een traditioneel feestje vieren natuurlijk, dat deden we hier ook met mijn 3 halfbloed Amerikaantjes en het was bijzonder lekker. Alle magen zaten zo vol dat een zaterdag doorkomen zonder een euro uit te geven, een fluitje van een cent beloofde te worden.

We hadden alle valkuilen al in kaart gebracht. We gingen zeker geen tweede krant kopen om heerlijk mee te cocoonen, bij een cappuccino, in een rustig koffiebarretje in de stad. De aankoop van winterschoenen werd even uitgesteld (al was dat eerlijkheidshalve vooral te wijten aan wat meningsverschillen met mijn zonen. Dingen waar je met kleine kinderen niet moet over onderhandelen, is hier voorwerp van lange discussies: wat is een winterschoen?). Ik zou me nog eens uitleven op gist en bloem en zelf een broodje bakken en voor het avondmaal zouden we creatief aan de slag gaan met de voorraadkast.

We reden vastberaden en goedgemutst naar een klein feestje die ochtend. Recht een ondergrondse parking in. Kostprijs: 2 euro.

 

Advertenties

2 comments

  1. Ja, het was ook de eerste keer voor ons in die parking,want papa zoekt altijd een alternatief !
    Het was een mooie presentatie ,maar de receptie vond ik maar mager !
    En onze trouwfoto was de mooiste !

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s