(Leren) leven met Willy: 8 koosnaampjes

Officieel heet dit beest dus Wilson. 

Nu ben ik niet zo goed in namen. Ik hou meer van bijnamen. Zo groeide ik op. Ik denk niet dat mijn vader me ooit bij naam noemde als kind. Tenzij hij echt heel boos was. Die gewoonte is genetisch overgeleverd, blijkbaar.

  1. Willy. Dat klinkt wat minder formeel.
  2. Willy Nelson. Als hij een zachte klaagzang inzet, wanneer wij gezellig samen op de bank zitten en hij daar van achter het hekje zit op te kijken. Een soort van hevig muizengepiep. Volstrekt onuitstaanbaar.
  3. Chilson. Als hij weer eens in slaap is gevallen terwijl zijn haren worden gekamd. Of onderweg naar zijn mand. Of bij de derde streelbeurt in de ochtend, nog voor we de kans hebben gehad een plasje te gaan doen.
  4. Willy Houdini. Wanneer we hem weer snurkend aan de trap vinden ’s morgens.
  5. Goudvis.Omdat hij zijn achterpoten en heupen  in lig niet netjes onder zijn dikke lijf gestockeerd houdt, maar ze achterwaarts drapeert over de vloer, als een soort van vinnetjes.
  6. Stinkdier.Wat kan dat beest stinken zeg! Vooral na een wandeling waarbij hij 6 onnozele kippen heeft achternagezeten, dwars doorheen een slijkerig parkje. En no kidding:  hij laat winden.
  7. Sjarel. Het meest courante, want hij spookt hier voortdurend allerlei deugnieterij uit.

IMG_12558.  Willy Wonka. Omdat hij mensen betovert. Echt waar. Anders was hij al lang met zijn knapzak de wijde wereld ingestuurd.

 

 

Advertenties

7 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s