(Leren) leven met Willy, de gymnast

Eén van de voorwaarden om de pleegzorg voor Willy Wonka op te nemen, was een hondvrije ruimte in het huis te vrijwaren: een plek waar de hondenharen je niet in vlokken tegemoet komen waaien en waar je op blote voeten kan lopen zonder dat je tenen afgelebberd worden. Want het beest heeft een zwak voor blote tenen waar geen haar op groeit.

Dus installeerden we hier een hekje tussen keuken en living. Eerst gepeinsd over een hondenhekje: bestaat dat? Waar koop je zoiets? De gedachte alleen al om dat te gaan kopen op een plek waar ook hondenbuggy’s, hondenparfums en hondenpullovers worden verkocht, was genoeg om net op tijd naar de babywinkel uit te wijken. Hier zouden we wel een geschikte terreinafbakener scoren.

Het hekje werd geïnstalleerd. De hond jankte. Veel. En toen wiggelde hij zijn dikke billen eronder door en stond aan de trap te huilen. Damn. 

IMG_1249

De charmante installateur keerde op zijn stappen terug, monteerde een plankje onderaan het hekje en werd tijdens deze werken een beetje smoor op Willy. Dit gebeurt weleens.

De hond jankte opnieuw. Deze keer omdat hij zijn domme kop weer onder dat hekje geperst had maar toen zat hij vast. We redden Willy Nelson uit zijn benarde situatie.

Een maand ging voorbij. Willy leert bij. Hij gaat intussen met zijn achterpoten tussen de stangen van het hekje staan, duwt zich met zijn voorpoten af tegen de zijmuren, balanceert zijn hondenkilo’s van achter naar voren en krabbelt zo het hek weer over. Geen gezicht, dus hij doet deze oefening bij voorkeur wanneer wij net naar de slaapvertrekken zijn vertrokken.

Elke ochtend vinden we hem nu onderaan de trap, luid snurkend.

Willy Houdini.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

6 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s