30-dagen-challenge: de keuken

De #Femmamaaktschoon uitdaging van 1 april: Ruim al je keukenkasten op, geef eten dat je niet meer opeet weg en gooi vervallen eten weg. 

Dit, my dear friends, is een joekel om mee te starten. Ik zit dit moe te tikken en ben niet eens halverwege geraakt. En toch ben ik ook tevreden. Hierom.

  1. Gisteren ‘was er niets meer in huis‘. Ken je’m? Lekker koppig heb ik een creatieve maaltijd gemaakt met restjes, die best smaakte. Het is een truc die ik wel vaker to
    epas: de boodschappen een dag uitstellen en mezelf als uitdaging stellen om toch nog iets op tafel te toveren met wat er toch nog is. En dat lukt eigenlijk altijd. IMG_1236

2.Vandaag lagen 2 schuiven vol kookgerei en een hoop kopjes onder het minimaliseerfileermes. We hielden dit: 20 messen, 20 vorken en 20 lepels, 3 houten lepels, 1 taartschep, 1 pizzasnijder,  1 dunschiller, 1 kurkentrekker, 1 notenkraker, 1 blikopener, 1 zestschiller, 1 lookpers, 5 messen, 1 pureestamper, 1 garde, 1 schuimspaan, 1 pollepel, 1 pastaschep, 1 deegrol, 1 ijsschep, 1 pannenlikker, 1 champignonborsteltje, 1 messenslijper, 1 handrasp en 4 scharen. Uit deze berg spullen.

IMG_1242

Nog een pak meer dan wat deze minimalist als essentieel beschouwt.

3. De kopjes gingen ook voor de bijl. Dezelfde methode als altijd: welke wilden we echt houden omdat we ze mooi vinden? En hoeveel hebben we er echt nodig? De beigen, de zeegroenen en de gestreepten beginnen morgen een nieuw leven in de Kringwinkel.

IMG_1245

Op een uurtje tijd waren we bijna 100 stuks lichter. Kun je dat geloven?! Ik kan er niet van over.

Wat zijn de keukenessentiels waar je een pink voor zou willen opgeven?

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s