powershot voor een zorgeloze week

Wat was mijn voorbije week rot. Echt waar. Op alle vlakken: werk, thuis, gezondheid, you name it. N-i-e-t-s zat mee.

Dit beestje zou dan liefst een tijdje onder een Andalusische steen kruipen en daar in alle rust en afzondering wondjes likken en een potje piekeren. Second best thing: de boekenwinkel.  Dit lag voor mij klaar. Voorzienigheid bestaat. 9200000002159990

Wist je dat die iconische boodschap al ruim 70 jaar bestaat? Ze kwam er om Britse soldaten in de Tweede Wereldoorlog een hart onder de riem te steken. Reinecke geeft in 20 hoofdstukjes lessen en technieken om stress, angst en gepieker om te buigen en je veerkracht terug te vinden. Een Chinees spreekwoord zegt: ‘Je kunt er niets aan doen dat zorgen als vogels boven je hoofd fladderen. Maar je kan wel voorkomen dat ze nesten bouwen in je haar.’ Prachtige beeldspraak!

illustratie van Juandarien
illustratie van Juandarien

En wat later stootte ik op deze speech van de controversiële filmmaker John Waters. Als je 12 minuten tijd vindt vandaag, bekijk dan dit filmpje (of lees zijn speech hier) en krijg een adrenalinestoot van een volstrekt non-conformistische oude man die jonge studenten een paar levenslessen geeft.

Werkt dat nog niet, zet dan een koptelefoon op, volumeknop net onder de pijngrens en laat je gaan op dit nummer. Werkt altijd bij mij.

Advertenties

3 comments

  1. soms heb je van die dagen, doodgewone dagen die niet mee zitten een balletje die rolt. En je weet (ik) dan wel dat het beter wordt, maar heb daar dan geen boodschap aan. Nu weg voor twee dagen een schot! met oude vriendinnen die nog zo goed als nieuw zijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s